Luleå Hamnfestival
* * *

Axels Nöjesfält

* * *
Axels Nöjesfält

Öppettider:  10-11 juli kl. 11-01, 12-13 juli kl. 11-02 & 14 juli kl. 11-16
PLATS: Strandparkeringen

I dag har Axels Nöjesfält ett 50-tal karuseller och är Skandinaviens största ambulerande tivoli. Då våra karuseller är mobila ger det oss möjlighet att besöka olika platser världen över så som Skandinavien, Europa och Asien.

Axel Andrèasson grundade nöjesfältet 1928. Innan dess hade han åkt runt tillsammans med sina föräldrar på marknader och sålt grönsaker och ägg som producerades hemma på gården.

År 1970 – 1995 övertog Axels son Leif verksamheten. 1995 lämnade Leif över företaget till Mikael som nu driver nu företaget med sin söner Kenny och Kevin och tillsammans håller de på att bygga upp verksamheten till ett världsledande företag. Tillsammans har nu familjen axlat ansvaret sedan 1995.

Axels är idag så stort att det är indelat i 4 avdelningar, som ger oss en möjlighet att ha flera olika uppdrag varje vecka. Vi besöker ett 150-tal olika platser i Skandinavien året runt. Många av dessa platser har vi besökt i flera decennier, vilket gör att våra arrangörer har ett stort förtroende för oss. Däribland de flesta större karnevaler, festivaler, marknader och byfester.

Mikael och hans barn Kenny, Kevin och Lillan som nu är 4:e generationen ansvarar idag för varsin egen avdelning av nöjesfältet.

Facebook

Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Diös Luleå Kommun