Luleå Hamnfestival
* * *

Italian village

* * *
Luleå Hamnfestival 2019 Italian Village

NÄR: ONSDAG 10 juli till lördag 13 juli KL. 10.00-19.00
PLATS: MARKNADSGATAN

”The Italian Village ”är en matmarknad som turnerar i Sverige. Den erbjuder högkvalitativa delikatesser importerade direkt från gårdar i Italien, ett bra urval av streetfood från våra skickliga kockar och handgjorda hantverk. Det är med stolthet och glädje som vi erbjuder Luleå Hamnfestivals besökare möjligheten möta The Italian Village och vice versa.
Vi passar på att presentera ett knippe ”headliners” här på sidan så kan du redan nu börja planera ditt besök.

Fritto Misto brukar vara en tallrik full med olika sorters fisk och skaldjur. Men Fritto misto kan variera och även innehålla kött och grönsaker. Citronklyftor och kanske en god aioli passar också bra. Pasta Staden Catania på Sicilien är känd för sin Pasta alla Norma. Ingen pasta är den andra lik. I original receptet ska det vara Ricotta salata. Det är en saltad ricotta som skiljer sig från den färska mjuka ricottan. Piadina är italienska tunnbröd som bakas i stekpanna. Används och serveras på samma sätt som pitabröd eller tortillas.
Pizza med gudomliga smaker från fräsch tomatsås och en härlig pesto på basilika. Den italienska pizzan toppad med krämig mozzarella, lufttorkad skinka och basilikablad, blir för många en fullträff på Italian Village! Risotto En riktigt krämig risotto är underbart gott! Blandad med ruccola, tomat, vitlök, lök och ost i det kokta avorioriset. Beströd med lite hackade pinjenötter ovanpå. Serverad varm. Välkommen till Italian Village och njut av smakerna och doftern från det äkta italitenska köket ! Pâtisserie Italienska bakverk! Orden får det att vattnas i munnen. Välkommen att smaka de bästa efterrätterna, de sötast bakelserna och den bästa choklad som Italien har att erbjuda.Ta del av godsaker som bakats enligt hemliga recept, nedärvda genom generationer av skickliga konditorer.

Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Diös Luleå Kommun