Luleå Hamnfestival
* * *

Kalaskyrkan

* * *
kalaskyrkan_top_930x430

NÄR:  TORsdag 5 juli till lördag 7 juli KL. 10.00-17.00
PLATS: STADSPARKEN

Luleås kyrkor och samfund finns på Luleå hamnfestival! Vi bjuder på konserter och har ett tält med fikaförsäljning och rum för gemenskap och bön. Vi finns också som nattvandrare för att bidra med trygghet.

Barn & Babysång i Stadsparken.
Under Luleå Hamnfestival kommer vi ha barn och baby-sång ute i Stadsparken på både svenska och finska. Välkommen
Bakers Cottage. Saxofonisten Marcus Olsson och gitarristen Erik Wäcklén i
Baker´s Cottage låter sina instrument tala med varandra på lika villkor – och som alltid i möten som präglas av värme, respekt och goda melodier, blir summan större än delarna.
Trinity Gospel. Med ena benet rotat i traditionen och det andra på språng mot framtiden gör Mattias Lindqvist med Trinity modern gospel på sitt eget sätt.

PROGRAM KALASKYRKAN
Scenen i Stadsparken – Luleå hamnfestival – 5-7 juli:
Med reservation för eventuella ändringar

Torsdag 5 juli
12.00 Pärlor i bräckliga lerkärl – jazz och folktoner med Maria Ruottinkoski och Thomas Bergeskans. Finstämda engelskinspirerade folkvisetoner. OBS! i domkyrkan.
18.00 Hans Johansson
19.30 Baker’s Cottage. Saxofonisten Marcus Olsson och gitarristen Erik Wäcklén i Baker’s Cottage låter sina instrument tala med varandra på lika villkor. Ett musikmöten som präglas av värme, respekt med goda melodier, då blir summan större än delarna. Baker’s Cottage har i 11 år spelat sin publiktillvända instrumentalmusik, bestående av såväl egna kompositioner som kärleksfulla lån och 2011 släpptes duons debutplatta Filter.
21.30 Emil Näsvall, Philip Jonsson Edfast, Johannes Lindh och Samuel Lindh. Covers på kontemporär indie- och popmusik. Allt mellan fullt rockband och nerskalad akustisk sättning utlovas.

Fredag 6 juli
12.00 De blomster som i marken bor med Monica Wasberg och Bel Canto.
18:30 Ella Asp, Hugo Larsson och Oscar Sällgren. Lokalt förankrade musikungdomar.
19.30 Saga och Oscar
20.30 Trinity Gospel. Med ena benet rotat i traditionen och det andra på språng mot framtiden gör Mattias Lindqvist med Trinity modern gospel på sitt eget sätt. Kören har genom åren släppt två CD-album och även producerat musikvideos. Samarbeten genom åren har gjorts med många artister bl a Dee Jones, Cyndee Peters, Frank Ådahl, The Ark och Samuel Ljungblahd. Mattias Lindqvist med Trinity kommer under konserten att framföra såväl egna låtar från Mattias Lindqvists digra låtskatt som en del gospelklassiker.
22.00 Johanna Lifbom. Johanna Lifbom med musikerna Martin Lindgren och Ida Jakobsson bjuder på pianobaserad myspop med en stor dos atmosfär och mycket stämmor. Texter på engelska och svenska om livet, politiken och systerskapet.

Lördag 7 juli
13.00 Barn och babysång med Ewa Grahn-Rosell
14.00 Barnsånger på finska med Maria Ruottinkoski
18.00 Stina och Adrian. Blandade psalmer och sånger
19.00 Jonas Wasserman. Take me to the cross.
21.30 Mikael Svarvar. Den finländska gospel och soulsångaren Mikael Svarvar spelar tillsammans med sitt band. Funkigt och vackert i en salig blandning. Mikael har en fantastisk röst och känsla som underhåller och berör.

 Arr. Luleås kyrkor och samfund i samarbete med studieförbunden Sensus och Bilda.


Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Luleå Kommun Vildakidz