Luleå Hamnfestival
* * *

#killmiddag

* * *

NÄR: TORSDAG 6 JULI KL. 12.00

PLATS: TAVERNA GUSTO

Häng med Zacke och en massa andra killar till Taverna Gusto på #killmiddag! Du som deltar betalar själv för din mat. Vi ser fram emot en lunch där alla känner att de kan dela med sig av sina tankar och erfarenheter. Det blir samtal både i stor grupp och i mindre grupper under ledning av organisationen MÄN Luleå.

Ta gärna chansen att prata med andra killar du också. Ordna en egen #killmiddag som alternativ till den vanliga förfesten! Information och samtalsguider finns på killmiddag.se.

Stiftelsen Make Equal skriver såhär om konceptet #killmiddag

#killmiddag startades som en reaktion på förra sommarens debatt om sexuellt våld på festivaler. Debatten har länge fokuserat på hur kvinnor kan agera för att undvika övergrepp, istället för mäns ansvar i frågan. Vi vill därför flytta fokus genom att engagera killar och män i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle. Framförallt tror vi på samtalets makt för att påbörja en förändring.

Vi vill också skapa ett tryggt rum för män att prata om känslor, vänskap, kärlek, våld, sex och porr. Killar har oftast inte samma tillgång till sådana rum på samma sätt som många tjejer har. Visste ni att var 5:e man saknar en nära vän att prata med? Att 70 procent av alla som tar sitt liv är män? Att 67 procent av alla hemlösa är män och att det främst är män som hamnar i missbruk? Visste ni att 87 procent av all misshandel begås av män och att 60 procent av de som utsätts också är män? Med den statistiken blir det tydligt att machokulturen drabbar alla, och att jämställdhet inte bara är en kvinnofråga. Vi försöker därför få just män att engagera sig och bidra till förändring genom det geniala konceptet #killmiddag.

Vi arrangerar denna #killmiddag i samarbete med MÄN Luleå, RFSU Luleå och stiftelsen Make Equal. Vi har ett begränsat antal platser så fyll i din intresseanmälan nedan. Anmälan stänger torsdag 6 juli kl. 11:00.

 


Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen
I sammarbete med
Vildakidz