Luleå Hamnfestival
* * *

Broder Henrik Rapp

* * *
Luleå Hamnfestival 2019 Broder Henrik Rapp

NÄR: LÖRDAG 13 juli KL 21.00
PLATS: Invit Live

”Är vi underhållna nu?” är titeln på debutalbumet Broder Henrik Rapp släppte september 2018. Skivan har sedan dess hyllats för sina träffsäkra beskrivningar av ett samhälle i en ung mans ögon och anses som en av 2018 års bästa skiva på svenska. Singeln Svarta hem slog sig direkt in på de stora Spotifylistorna och har spelats mycket på radio. Även låtarna – Gräsänklingsgrav, Säg mig vad du ser och Flaskpost har spelats flitigt på radio sedan debutalbumet släpptes.

Trots projektets ringa ålder blev BHR den stora vinnaren på årets upplaga av den prestigefyllda galan Dalecarlia Musik Awards, genom att bli nominerad hela tre gånger, flest av alla (årets låt, årets album och årets artist). Förutom de tre nomineringarna vann han även priset som “årets nykomling” på galan.
Juryns motivering löd:

”Årets pristagare är en luftslottsgeneral som spelar ostämd house. Han har med sina egensinniga och berättande texter skapat både en egen värld och ett eget språk. Med sitt berörande debutalbum har pristagaren på kort tid gjort sig ett namn i hela Sverige. Framtiden ser ljus ut för årets nykomling 2018″.

Efter succédebuten tog Broder Henrik Rapp ett jättekliv under våren 2019. Kände gitarristen och producenten Ola Gustafsson (Per Gessle, Lars Winnerbäck, Ulf Lundell m.fl) producerar nästa skiva som spelades in i Durango Studios i Februari med Andreas Dahlbäck som tekniker. Den 24/5 släpptes första singeln från den nya skivan.

–Denna spelning är en del av koncept Hamnfestivalen LIVE. Det är små, intima spelningar med unplugged-känsla runt om i Luleå centrum under Luleå Hamnfestival. Tanken är att du ska kunna sätta dig ner, ta något gott att äta eller dricka och njuta av livemusik i en skön atmosfär. Hamnfestivalen LIVE är ett samarbete med Luleå Hamnfestival tillsammans med BD Pop/Länet Live och Studieförbundet Bilda.

FacebookHemsidaSpotifyYouTube

Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Diös Luleå Kommun