Luleå Hamnfestival
* * *

Chikan

* * *

TID & PLATS: FREDAG 7 JULI KL: 16:00 PÅ CLARION HOTEL SENSE

Chikan är Petter Söderbergs musikaliska utflöde. I kreativ exil i Dalarna opererar han sin sambandscentral av indie/folk/electro. Politiska och angelägna texter silas genom tangenter och strängar och serveras i en strut av gör-det-själv-mentalitet. Chikan är enmansbandet som söker ständig influens av kollektiva, smyckande symbioser. Efter många varv runt Europa med spelningar på klubb- och festivalscener, med nyligen släppta singeln An Open Score och därefter kommande album fortsätter Chikan outtröttligt puffa ut röksignaler till omvärlden på egna etiketten Circle Around A Circle.

Tyska poliser utan känsla för feeling, släktskapet med arbetarhjälten Joe Hill, vad vi egentligen vet om själen, och att folk nog egentligen tycker om dig bättre när du är full är några exempel på ämnen du kan exponeras för på en konsert med Chikan.

Denna spelning är en del av vårt koncept Hamnfestivalen Live. Det är små, intima spelningar med unplugged-känsla runt om i Luleå centrum. Tanken är att du ska kunna sätta dig ner, ta något gott att äta eller dricka och njuta av livemusik i en skön atmosfär. Hamnfestivalen Live är ett samarbete mellan Luleå Hamnfestival tillsammans med BD Pop/Länet Live och Bilda samt spelställena Clarion Hotel Sense, Roasters, Invit, Bistro Norrland och Mat & Prat. 

FacebookHemsidaSpotify
Festivalpartners
Luleå Energi Norrbottensmedia Luleåhamn LLT Renhållningen
I sammarbete med
Kultur utan gränser Vildakidz