Luleå Hamnfestival
* * *

First Revival

* * *

NÄR: FREDAG 7 JULI KL. 22:30
PLATS: DIÖS CITYSCEN

Bandet började formas under senhösten 2015, under andra former, med andra medlemmar och under annat namn. Bandets egentliga initiativtagare samt gitarrist, Simone tillsammans med sångaren Sam och trummisen Johan började sedan om när de rekryterade Danne som andre gitarrist samt till slut Hasse som basist och körsångare under våren 2016.

Två dagar efter bandet var fulltaligt så klev de in i studio för att spela in sin första singel ‘Nothing But Monsters’ som släpptes i maj 2016. Efter det så har bandet legat i med att spela live, skriva material och marknadsföra sig själva i Sverige och utanför. Deras första EP ‘Hope Has Us Blinded’ med fem egenskrivna låtar släpptes 20e maj 2017.

Deras sound har beskrivits som unikt och spännande med en blandning av medlemmarnas olika influenser. De vill inte låsa sig till en genre och då de experimenterar mycket soundmässigt så bestämde de sig till sist för att kalla sig för progressiv heavy metal, med en smutsig underton, just för att de inte tänker låsa sig utan fortsätta att utveckla och experimentera med sitt sound låt för låt.

Texterna reflekterar över livet och uppväxten för en arbetarklassungdom och belyser många av de känslor och upplevelser som man går igenom på vägen att bli vuxen. De har en stark liveakt med mycket publikkontakt, de tycker om att skämta med publiken och underhålla även på andra sätt än att spela musik, något som har uppskattats av publiken som sett dem och gett dem ett bra gensvar på sociala medier. Bandet har ingen tydlig frontman utan uppgiften bollas mest mellan Sam och Hasse med några försök att få in de lite mer blyga medlemmarna. De håller fast vid att ett band inte behöver en frontman då alla är lika delaktiga i musiken.

De jobbar sig just nu ut ur länet och planer finns också på några avstickare utomlands under det kommande året. EP:n är den första av många skivor som de kommer att spotta ut och de har en god relation med varandra, mer som en syskonskara än bara ett band. De har inga som helst planer på att bromsa och de ska ta över världen!

Hemsida
Festivalpartners
Luleå Energi Norrbottensmedia Luleåhamn LLT Renhållningen
I sammarbete med
Kultur utan gränser Vildakidz