Luleå Hamnfestival
* * *

Helltrain

* * *
Helltrain_930x430

NÄR: FREDAG 6 JULI kl 24:00
PLATS: NORRA HAMNSCENEN

Efter fyra års tystnad återvänder Helltrain till livescenen och Luleå Hamnfestival. Luleåbandet, som grundades 2002 av bröderna Pierre & Patrik Törnkvist tillsammans med Oskar Karlsson, har tre album i bagaget och släppte i december den första nya låten på många år i form av singeln ”Wolfnight”.

Bandet jobbade för fullt på en uppföljare till 2012 års ”Death is coming” när trummisen och medgrundaren Oskar Karlsson tragiskt gick bort 2016 till följd av ett plötsligt hjärtstopp, något som av naturliga skäl gjorde att all aktivitet stannade av. Inför nystarten aviserade även basisten och Uppsalabon Mats Järnil att han ämnade kasta in handduken och fokusera på familjelivet. Nya rekryter inför konserten är trummisen Fredrik Andersson (från bl.a. Skaburbian Collective) och basisten Markus Parkkila (från bl.a. Venegence).

– Det känns otroligt roligt att den här nystarten kan göras på hemmaplan, det tror jag även publiken känner. Att vi får spela för människorna i Luleå och Norrbotten, för de som delat både sorg och glädje med oss. Det blir både en nystart och en möjlighet att med vår musik hedra minnet av Oskar i ett publikt forum. Vi ska ge publiken ett Helltrain i absolut toppform, ett tåg i full fart rakt framåt på en glödande räls med eld i piporna säger bandets sångare Pierre Törnkvist.

Bandet, som tidigare varit kontrakterat till bl. a Nuclear Blast, Warner & Universal Music, har under de senare åren avstått samarbeten med skivbolag till förmån för att på egen hand tillsammans med olika samarbetspartners, bl. a BD Pop, ge ut musik i den takt och form som passat de själva.

– Under hösten 2017 började vi ta tag i låtskrivandet igen. Vi hade, och har fortfarande, mycket nytt material att jobba med. Det var framförallt en utav låtarna som vi ville ta tag i och som en tidig julklapp släppte vi singeln Wolfnight den 23:e december, vår första nya låt sedan 2012. Wolfnight och våra andra plattor finns givetvis tillgängliga på Spotify säger Pierre Törnkvist.

Helltrain kommer att vara avslutningsakt under fredagen den 6 juli på Norra Hamnscenen. Räkna med blod, svett och eld!

Foto: Daniel Holmgren

FacebookSpotifyYouTube

Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Luleå Kommun Vildakidz