Luleå Hamnfestival
* * *

Hurula

* * *

NÄR: LÖRDAG 8 JULI KL. 23:00
PLATS: NORRA HAMNSCENEN

Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. Debutalbumet ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” slog ner som en bomb och hyllades av såväl kritiker som publik när det släpptes. Förra årets ”Vapen till dom hopplösa” beskrev Mattias Alkberg bland annat såhär i en recension:

‘Vapen till dom hopplösa’ är en kall och mörk skiva. Men den värmer den som inte riktigt står ut med kylan och mörkret. Den lyser som en brinnande bil i mörket. Och refrängerna. Och gitarrerna: ömsom sirener, ömsom butikslarm.”

Vid tre tillfällen har Hurula intagit en scen i Luleå och vid samtliga tillfällen har lokaltidningarnas recensenter gett honom en femma i betyg. Det är ingen tvekan om att Luleå älskar Hurula och att Hurula älskar Luleå. Nu är det dags för honom att inta Norra Hamnscenen och vi förväntar oss inget annat än ett inferno av rundgång, svett och kärlek. Vi är otroligt glada att få bjuda publiken på en av Sveriges absolut bästa liveartister. Välkommen hem till staden du bär i ditt hjärta vart du än går Robert Hurula Pettersson!

Hurula står på Norra Hamnscenen lördagen den 8 juli.

FacebookHemsidaSpotifyYouTube
Festivalpartners
Luleå Energi Norrbottensmedia Luleåhamn LLT Renhållningen
I sammarbete med
Kultur utan gränser Vildakidz