Luleå Hamnfestival
* * *

Linnea Henriksson

* * *

NÄR: Fredag 7 JULI KL.21:00
PLATS: NORRA HAMNSCENEN

Vi är stolta över att kunna presentera en av Sveriges hetaste artister just nu – Linnea Henriksson.

Bara dryga året efter succédebuten ”Till mina älskade och älskare” – som lyckades med den svåra bedriften att lägga beslag både på förstaplatsen på Spotifys albumlista och ge Linnea Henriksson priset ”Årets Artist” på P3 Guld – släppte Linnea Henriksson uppföljaren ”Du söker bråk, jag kräver dans”. I januari 2017 släpptes nya singeln ”Säga mig” som snabbt tog sig in på P3:s A-lista.

Linnea har under det senaste åren även gjort uppskattad programledarkarriär, både för radioprogrammet Hallå P3 och Musikhjälpen i P3 och SVT  tillsammans med Petter, Gina Dirawi och Kodjo Akolor. 2017 kommer Linnea göra det hon gör bäst – nämligen att stå på scen!

Linnea hälsar:
”Att skriva musik är för mig ett sätt att andas. Att bearbeta och avreagera. Så jag skriver för min egen skull, men det räcker inte. Det har det aldrig gjort. Jag måste få sjunga och dela med mig också. Det som sker när jag och publiken ‘snackar’ är minst lika viktigt för mig. Då förvandlas mina låtar från att bara vara mina till att börja berätta om någon annans liv OCH blir någon annans. Få saker får mig att känna mig mer levande.”

Fredagen den 7 juli står hon på Norra Hamnscenen.

FacebookSpotifyYouTube
Festivalpartners
Luleå Energi Norrbottensmedia Luleåhamn LLT Renhållningen
I sammarbete med
Kultur utan gränser Vildakidz