Luleå Hamnfestival
* * *

Mats Ronander & Wallgren Allstars

* * *

NÄR: TORSDAG 6 JULI kl. 21:30
PLATS: BLUESTÄLTET

Det är inte varje dag som Svartöns Blues får presentera en levande svensk blues- och rocklegend. Men torsdagen den 6 juli är det dags då Mats Ronander tar plats på Bluestältets scen. Han kommer att backas upp av ett gäng ytterst kompetenta lokala musikanter och bjuda på en show värdig en av de stora profilerna i det svenska musiklivet.

Mats Ronander har även ett speciellt förhållande till Luleå eftersom han vid många tillfällen gästade Stadspubens scen under 70- och 80-talet. Ronander är född i Sundsvall och var en av de drivande i gruppen Nature som, bland annat, turnerade med Ulf Lundell. Ronander spelar, för övrigt med, på tre av Lundells studioalbum och fanns med i ikonens band på flertalet turnéer. Han medverkade dessutom i filmen Jack, efter Lundells genombrottsroman 1977.

1992 släppte Ronander singeln ”Gör mig lycklig nu”, en duett med Kim Larsen, vilket är han hittills största kommersiella framgång. Han har medverkat på en mängd plattor som studiomusiker och han producerade Py Bäckmans genombrottsalbum ”Sista Föreställningen”. Att han turnerat världen över med ABBA bör väl även det tilläggas.
2013 dök han upp i Melodifestivalen i gruppen Ravaillacs, tillsammans med Johan Rabaeus, Claes Malmberg och Tommy Körberg, och nu dyker han alltså upp i Luleå den 6 juli.

Wallgren Allstars startades 2016 i samband med Luleå Hamnfestival där dessa eminenta musikanter var Svartöns Allstarband. Musikerna fick mersmak av att spela tillsammans & bildade Wallgren Allstars som ett bra kompband till artister som bjuds in till Norrbotten.

Wallgren Allstars består av idel lokala musiker:
Kapellmästare Tomas ”Totte” Wallgren – Bas
Dan Johansson – Trumpet
Jonas Palo – Gitarr
Gunnar Sundström – Klaviatur
Johan Englund – Trummor
Peter Dahlgren – Trombon

HemsidaSpotify
Festivalpartners
Luleå Energi Norrbottensmedia Luleåhamn LLT Renhållningen
I sammarbete med
Kultur utan gränser Vildakidz