Luleå Hamnfestival
* * *

Sofia Monroy

* * *
Hamnfestivalen Live 2019 Sofia Monroy

NÄR: LÖRDAG 13 JULI KL 18.00 PLATS: HEMMAGASTRONOMI LIVE

NÄR: LÖRDAG 13 JULI KL 22.30 PLATS: BISTRO NORRLAND LIVE

Sofia Monroy, tidigare känd som Anna-Sofia, föddes och växte upp sina första år på ett hustak i Mexiko City. Vid tre års ålder kom hon till Sverige och Rosvik, strax utanför Luleå. År 2015 deltog hon som femtonåring i Svenska Idol och tog sig till en nionde plats. Nu är hon tillbaka under nytt management och i våras debuterade hon med låten Cautious och hon släpper sin andra singel ’Old Fashion’ 28/6.

Efter en ständig känsla av kulturkrock och ett tvång att behöva identifiera sig som antingen svensk eller mexikansk har Sofia nu valt att kombinera de båda världarna. Hennes konst är något nytt och exotiskt för såväl Sverige som Mexiko, och med influenser från det traditionella mexikanska samhället samt avtryck från det minimalistiska skandinaviska visar det sig Sofia Monroys egna estetik och musik.

Efter medverkandet i Idol var Sofia knuten till flera bolag, under vilka hon upplevde att hon inte fick utlopp för den kreativa höjd hon ville förmedla med sin musik. Under tre års tid har hon därför fokuserat på låtskrivandet själv och har nu släppt sin debutsingel under ett fristående management. Tillsammans vill de bevisa att det går att slå igenom på egen hand, utan stöd av de stora och tunga bolagen.

–Denna spelning är en del av koncept Hamnfestivalen LIVE. Det är små, intima spelningar med unplugged-känsla runt om i Luleå centrum under Luleå Hamnfestival. Tanken är att du ska kunna sätta dig ner, ta något gott att äta eller dricka och njuta av livemusik i en skön atmosfär. Hamnfestivalen LIVE är ett samarbete med Luleå Hamnfestival tillsammans med BD Pop/Länet Live och Studieförbundet Bilda.

FacebookSpotifyYouTube

Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Diös Luleå Kommun