Luleå Hamnfestival
* * *

The Chickpeas Band

* * *
TheChickpeasBand_930x430

NÄR: TORSDAG 6 JULI KL 16:30 PLATS: CLARION LIVE
NÄR: TORSDAG 6 JULI KL 18:30 PLATS: NORRA HAMNSCENEN

Scandicana om kärlek, uppbrott och ett liv på drift.
Piteåbandet The Chickpeas Band är ett nytt inslag i en transatlantisk tradition där persongalleriet alltid utgjorts av historieberättare, romantiker och melankoliska nomader.

Som glesbygdsbarn har avstånden alltid haft betydelse.
Bandet har sedan starten 2010 tillbringat sina somrar på turnéer längs väg och räls.
På intima landsbygdsscener, festivaler i Sverige och utomlands samt gjort bejublade konserter inför fullsatta bistrovagnar.
De har släppt två EP:s, flera fristående singlar och vunnit Norrbottens delfinal i Sveriges radios ”Svensktoppen nästa” två år i rad.
Rastlösa själar har börjat slå rot – familjer har utökats och flyttlass gått. Nya vyer har inspirerat till nya låtar och efter ett nära samarbete med Jonas Eriksson på Sundet Recordings är första fullängdsalbumet snart här.

“Keep On” – den första singeln från det kommande albumet släpps i juni 2018!

Denna spelning är en del av vårt koncept Hamnfestivalen Live. Det är små, intima spelningar med unplugged-känsla runt om i Luleå centrum. Tanken är att du ska kunna sätta dig ner, ta något gott att äta eller dricka och njuta av livemusik i en skön atmosfär. Hamnfestivalen Live är ett samarbete mellan spelställena, Luleå Hamnfestival, Bd pop/Länet Live och Studieförbundet Bilda.

FacebookHemsidaSpotifyYouTube

Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Luleå Kommun Vildakidz