Luleå Hamnfestival
* * *

Vilma Flood

* * *
VilmaFlood_930x430

NÄR: FREDAG 6 JULI KL 21:00
PLATS: INVIT LIVE

Låtskrivaren och artisten Vilma Flood från Dalarna släppte sitt debutalbum ”Before Sunrise” i maj 2016. Skivan fick ett väldigt fint mottagande av både publik och media och sedan dess har hon turnerat runt i Sverige. Musiken är varierad på ett skönt och befriande sätt, från kraftfullt ös till det lugna, vemodiga och vackra, men det som framträder allra starkast är Vilmas djupa och vibrerande röst som har förmågan att greppa tag i vem som helst.

Nu 2018 är hon snart ute med sitt första fullängdsalbum som producerats av Tobias Fröberg. Han har tidigare gjort album med bland annat Ane Brun och Frida Hyvönen.

Vilma började sin karriär i bluesens värld och kom tidigt att uppträda på många av Stockholms och Dalarnas bluesscener. Blues i all ära, men Vilma hittade sin största inspirationskälla i folkmusiken och genom artister som Melanie, Buffy Saint-Marie, Joan Baez och Ane Brun. Hon har sedan skapat sin alldeles egna blandning av blues, folk och pop tillsammans med musikerna Lars Knutas och Pontus Lundin.

Denna spelning är en del av vårt koncept Hamnfestivalen Live. Det är små, intima spelningar med unplugged-känsla runt om i Luleå centrum. Tanken är att du ska kunna sätta dig ner, ta något gott att äta eller dricka och njuta av livemusik i en skön atmosfär. Hamnfestivalen Live är ett samarbete mellan spelställena, Luleå Hamnfestival, Bd pop/Länet Live och Studieförbundet Bilda.

FacebookHemsida

Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Luleå Kommun Vildakidz