Luleå Hamnfestival
* * *

Zacke

* * *

NÄR: Fredag 7 Juli KL.23:00
PLATS: Norra Hamnscenen

Med tre album i ryggen, år av turnerande, mängder med priser och nomineringar samt otaliga hyllningar från såväl publik som recensenter tycker vi att det är dags att kussen kommer hem till Norra hamnscenen igen.

På sitt senaste album, Fattigkussen, berättar Zacke sina absolut viktigaste historier hittills. Albumets namn, ”Fattigkussen”, syftar på talesättet ”Fattiga kusinen från landet”. Den röda tråden genom hela albumet är konceptuellt byggd kring denna karaktär – som är baserad på och inspirerad av en mängd verkliga personer från Norrbotten. Låtarna har tagit publik och kritiker med storm och Zacke blev grammisnominerad i kategorierna ’Årets textförfattare’ och ’Årets hiphop/soul’. Nu beger sig Zacke ut på Sverigeturné med sitt liveband och rapparen Gonza Ra som support.

Zacke hälsar:
”Jag är så sjukt pepp! Jag och mitt band åker nu ut för att förvandla musiken till något levande och träffa alla som vill träffa oss. Fattigkussen vill också träffa alla avlägsna släktingar ute i landet. En riktig jävla släktträff!”

Zacke är en av få som lyckats skildra storstad kontra landsort på ett sätt som inte skriver någon på näsan, utan på ett sätt som berättar människors historier.

Fredagen den 7 juli står han på Norra Hamnscenen.

FacebookHemsidaSpotifyYouTube
Festivalpartners
Luleå Energi Norrbottensmedia Luleåhamn LLT Renhållningen
I sammarbete med
Kultur utan gränser Vildakidz