Luleå Hamnfestival
* * *

Allmän Info

* * *

Om festivalen

Luleå Hamnfestival är ett av de största publika arrangemangen i Norrland. Under fyra sommardagar i juli samlas 130 000 människor i centrala Luleå.
Värdegrunden för Luleå Hamnfestival är ett Luleå för alla. Honnörsorden är mat, musik, mångfald och familj. Ingen betalar entré. Det är musik, dans och aktiviteter i nära på varje gatuhörn. Och mat! Luleås restauranger och caféer flyttar ut på stadens gator och torg. Några tillfälliga restaurangtält ser till att det finns plats för alla.

Fri entré!

Hela festivalen är inträdesfri.

Blås Grönt

Luleå Hamnfestival fortsätter med ungdomssatsningen Blås Grönt, för en nyktrare, tryggare och trevligare festival för alla!
Tanken med Blås Grönt är att belöna ett gott beteende hos våra ungdomar och uppmuntra dem att festa loss på festivalen utan alkohol och droger. Vi vill också stimulera till samtal om alkohol mellan ungdomar och föräldrar. Blåser man grönt både vid ankomst till, och hemgång från festivalen är man med i utlottningen av superfina priser.

Volontär på Luleå Hamnfestival

Vi behöver flera personer som kan hjälpa oss med lite enklare arbetsuppgifter under genomförandet av festivalen. Du bör ha fyllt 18 år, ha körkort och tycka det är roligt när det händer många saker samtidigt. Arbetstiden är flexibel och främst mellan den 4-7 juli. Som tack för hjälpen får du ett intyg för utfört arbete, en biobiljett samt en matcheck. Skicka ett mail med dina kontaktuppgifter, en kort beskrivning av dig själv, vilka tider/dagar du kan arbeta och om du har erfarenhet av liknande uppgifter sen tidigare till orjan.esensjo@lulea.se Märk mailet med ”FestivalVolontär”
Välkommen med ansökan!

Cykelparkering

Cyklar du till festivalen?
Parkera gärna din cykel på avsedd plats för att möjliggöra framkomlighet för utryckningsfordon och för personer med funktionshinder.

Varannan Vatten

Syftet med kampanjen är att få människor att dricka alkohol på ett smartare sätt. Drick med måtta och ha roligare under Luleå Hamnfestival och må bättre dagen efter.

Parkeringskort för turister

Under sommaren (juni, juli och augusti månad) får turister möjlighet att köpa ett parkeringskort för 20 kr som gäller en vecka på kommunala parkeringar. OBS! Kortet gäller ej på privata parkeringar eller i parkeringshus. Kortet köpes på Turistbyrån.
Mer om var och hur du parkerar enklast i Luleå går att läsa här

Tips till tonårsföräldrar!

Tillsammans med er vill vi fortsätta och stärka arbetet med att skapa trevliga festivaler och arrangemang i Norrbotten. Därför delar vi gärna med oss av några tips:

1. Fortsätt och säg tydligt nej till att ge din yngre tonåring alkohol och prata gärna om det i hela familjen – det hjälper din äldre tonåring att inte köpa ut till yngre syskon.
2. Ta upp langningsfrågan med äldre syskon i familjen och att du förväntar dig att det äldre syskonet inte köper ut.
3. Tro inte på myten att andra föräldrar köper ut till sina yngre tonåringar.
4. Prata med andra föräldrar och hjälps åt att hålla koll på vad som händer under festivalkvällarna.
5. Öka din egen trygghet genom att ställa krav på din tonåring att använda Drogfri Exit.
6. Kom överens i förväg om hur du och din yngre tonåring kan ha kontakt under kvällen.
7. Besök gärna själv festivalen.
8. Reflektera över om och hur du själv vill dricka alkohol utifrån att din tonåring är ute på festival.

Vägavstängningar

Under Luleå Hamnfestival påverkas trafiken i och genom Luleå centrum. Besök LLT:s och Länstrafikens hemsidor för information om hur deras busslinjer påverkas. Inför festivalen publicerar vi en områdeskarta med aktuella vägavstängningar.

 

Festivalpartners
Luleå Energi Norrbottensmedia Luleåhamn LLT Renhållningen
I sammarbete med
Kultur utan gränser Vildakidz