Luleå Hamnfestival
* * *

Allmän Info

* * *

Om festivalen

Luleå Hamnfestival är ett av de största publika arrangemangen i Norrland. Under fyra sommardagar i juli samlas 130 000 människor i centrala Luleå.
Honnörsorden är mat, musik, mångfald och familj. Ingen betalar entré. Det är musik, dans och aktiviteter i nära på varje gatuhörn. Och mat! Luleås restauranger och caféer flyttar ut på stadens gator och torg. Tillfälliga restaurangtält ser till att det finns plats för alla.

Fri entré!

Hela festivalen är inträdesfri.

Värdegrund

Luleå Hamnfestival vill skapa en social sammanhållning fri från diskriminering och fördomar oavsett kön, ålder, etnicitet, sexualitet eller funktionsnedsättning. En fest präglad av mångfald och respekt för olikheter och där människor möts med respekt för sin särart. För att detta ska uppnås är det viktigt med en gemensam förståelse för värdegrunden.

Så här arbetar vi för att skapa en festival med mångfaldsperspektiv:
– genom att arbeta för att vara en festival tillgänglig för alla.
– genom att skapa naturliga mötesplatser där människor möts för att tillsammans få en gemensam
upplevelse av mat och kultur.
– genom att aktivt bjuda in föreningar, organisationer och grupper med olika bakgrund.
– genom att medvetet bygga programmet utifrån ett mångfaldsperspektiv.
– denna värdegrund skall genomsyra alla som arbetar med Luleå Hamnfestival.

Blås Grönt

Luleå Hamnfestival arbetar varje år med ungdomssatsningen Blås Grönt, för en nyktrare, tryggare och trevligare festival för alla!
Tanken med Blås Grönt är att belöna ett gott beteende hos våra ungdomar och uppmuntra dem att festa loss på festivalen utan alkohol och droger. Vi vill också stimulera till samtal om alkohol mellan ungdomar och föräldrar. Blåser man grönt är man med i utlottningen av superfina priser.

Fotoackreditering

Arbetar du som fotograf och vill besöka festivalen för att fotografera våra artister? Då behöver du en ackreditering från oss. Mer om vad det innebär och hur du ansöker hittar du på den här sidan.

Volontär på Luleå Hamnfestival

Vi behöver flera personer som kan hjälpa oss med lite enklare arbetsuppgifter under genomförandet av festivalen. Du bör ha fyllt 18 år och tycka det är roligt när det händer många saker samtidigt. Arbetstiden är flexibel och främst mellan den 10-13 juli. Som tack för hjälpen får du ett intyg för utfört arbete, en biobiljett samt mat under dina arbetspass. Skicka ett mail med dina kontaktuppgifter, en kort beskrivning av dig själv, vilka tider/dagar du kan arbeta och om du har erfarenhet av liknande uppgifter sen tidigare till magdalena.malmqvist@lulea.se
Välkommen med Din ansökan!

Cykelparkering

Cyklar du till festivalen?
Parkera gärna din cykel på avsedd plats för att möjliggöra framkomlighet för utryckningsfordon och för personer med funktionshinder.

Varannan Vatten

Syftet med kampanjen är att få människor att dricka alkohol på ett smartare sätt. Drick med måtta och ha roligare under Luleå Hamnfestival och må bättre dagen efter.

Parkering

Eftersom Luleå Hamnfestival pågår i Luleå centrum så blir det ofta fullt på parkeringarna i närområdet. Under festivalen använder vi även ytor som annars är parkering. Vi rekommenderar alla att i möjligaste mån lämna bilen hemma. Du som inte har möjlighet att ta er till festivalen utan bil hittar information om hur du parkerar enklast i Luleå går att läsa här

Tips till tonårsföräldrar!

Tillsammans med er vill vi fortsätta och stärka arbetet med att skapa trevliga festivaler och arrangemang i Norrbotten. Därför delar vi gärna med oss av några tips:

1. Fortsätt och säg tydligt nej till att ge din yngre tonåring alkohol och prata gärna om det i hela familjen – det hjälper din äldre tonåring att inte köpa ut till yngre syskon.
2. Ta upp langningsfrågan med äldre syskon i familjen och att du förväntar dig att det äldre syskonet inte köper ut.
3. Tro inte på myten att andra föräldrar köper ut till sina yngre tonåringar.
4. Prata med andra föräldrar och hjälps åt att hålla koll på vad som händer under festivalkvällarna.
5. Öka din egen trygghet genom att ställa krav på din tonåring att använda Drogfri Exit.
6. Kom överens i förväg om hur du och din yngre tonåring kan ha kontakt under kvällen.
7. Besök gärna själv festivalen.
8. Reflektera över om och hur du själv vill dricka alkohol utifrån att din tonåring är ute på festival.

Vägavstängningar

Under Luleå Hamnfestival påverkas trafiken i och genom Luleå centrum. Besök LLT:s och Länstrafikens hemsidor för information om hur deras busslinjer påverkas. Inför festivalen publicerar vi en områdeskarta med aktuella vägavstängningar.

 


Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Luleå Kommun Vildakidz