Luleå Hamnfestival
Lokala_akter_torsdag_930x430

4 nya akter till Norra Hamnscenen

Vi fyller på torsdagsprogrammet på Norra Hamnscenen med fyra nya akter. Det blir en norrbottnisk kavalkad av vitt skilda genres och uttryck som intar scenen den 5 juli.

The Chickpeas Band

Bandet har sedan starten 2010 tillbringat sina somrar på turnéer längs väg och räls. På intima landsbyggsscenen, festivaler i Sverige och utomlands samt bejublande konserter inför fullsatta bistrovagnar. De har släppt två EP:s, flera fristående singlar och vunnit Norrbottens delfinal i Sveriges radios ”Svensktoppen nästa” två år i rad. ”Keep On”- den första singeln från det kommande albumet släpps i juni 2018.

 

Josef Love

Josef Love, eller Josef Love Tallenhed som han egentligen heter, är en låtskrivare och artist som länge figurerat i Luleås musikscen. Debutsingeln ”Sadness” släpptes den 4 maj efter att ha varit Veckans färsking i P4 Norrbotten och gästades av Dan Johansson från Norrbottten Big Band. Josef bjuder in lyssnarna till en harmonisk resa i soulens, popens och hip-hopens värld bestående av medryckande melodier och texter på svenska och engelska där känsla är nyckelordet.

 

Baruk Khazad

Baruk Khazad som betyder dvärgarnas yxor är världens enda dvärgmetal band. De spelar metal om och för, dock inte av, dvärgar. Bandet levererar slagkraftiga yxsvingande dvärgmetaldängor med doft av mjöd och långt skägg. Med episka historier om krig, marscher, semesterkul, fest och monster uppbackade av hamrande trummor och B-stämda, tunga mollharmonier så lämnar Baruk Khazad ingen publik skäggfri och ingen alv levande!

 

Medusa

Medusa är ett hårdrocksband från Haparanda som består av fyra unga men skickliga musiker. Inspirerade av de största banden på 70- och 80-talet levererar de svängig, klassisk hårdrock. Medusa vann distriktsfinalen i musiktävlingen Livekarusellen 2018.


Festivalpartners
Luleå Energi LLT Renhållningen Luleå Gratistidning Lunet Luleå Kommun Vildakidz